BiH

Đokić: Srpska - trajna kategorija

Đokić: Srpska - trajna kategorija
Foto: Arhiva | Đokić: Srpska - trajna kategorija

BANJALUKA - Predsjednik SP-a Petar Đokić čestitao je građanima prvih 30 godina postojanja Republike Srpska koja svoj dan dočekuje kao institucionalno, ekonomski i politički etablirana - trajna kategorija.

Đokić je naglasio da je 9. januar - Dan Republike dan ponosa ovog naroda i to mu niko nikada neće moći uskratiti.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u stvaranju slobodne, jake i postojane Republike Srpske, istikavši da je ona danas ponos svih svojih građana i onih kojima je u srcu.

"Republika Srpska i njen narod su ovih prvih 30 godina bili, a biće i dalje, trajno opredijeljeni ka razvoju, unapređenju i jačanju, ali i suživotu svih njenih naroda, ka trajnom miru i stabilnosti. Bez Republike Srpske nema ni stabilne BiH, a ni regiona", istakao je Đokić.

Svim građanima Srpske poželio je srećan Dan Republike, sa željom da se njen rođendan proslavlja zauvijek, najviše jer je to želja i pravo srpskog naroda u BiH, saopšteno je iz SP-a.

"Obilježavali smo ovaj datum i u ratnim godinama. Sve ove decenije smo se suočavali sa brojnim izazovima, ali smo iz njih izašli jači. Nakon 30 godina se pokazala opravdanom potreba stvaranja Republike Srpske i njenog trajanja u budućnosti, jer smo na taj način osigurali sebi zaštitu, koju sigurno ne bi imali na neki drugi način", naveo je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije