BiH

Pratite nas na Google news

Đokić: Niko neće imati štete primjenom Zakona o koncesijama

Đokić: Niko neće imati štete primjenom Zakona o koncesijama
Foto: Arhivska fotografija | Đokić: Vlada se u kontinuitetu bavi pitanjem koncesija
Srna

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je večeras da se Vlada Srpske u kontinuitetu bavi pitanjem koncesija s ciljem zaštite i kvalitetnog korištenja resursa u svrhu razvoja.

Đokić je u završnoj riječi o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, nakon obavljene rasprave o tom aktu, naveo da je bilo neprimjereno sve što se čulo od opozicionih poslanika u vezi sa ovom tačkom dnevnog reda i da je Vlada odgovorno postupila što je ovaj zakonski prijedlog uputila po hitnom postupku.

"Razlozi koji su navedeni u obrazloženju ovog zakona su jasni i idu u prilog da jačaju našu namjeru da uređujemo stanje u Srpskoj, da eliminišemo svaku vrstu diskriminacije ili neravnopravnog odnosa unutar oblasti koncesija", kaže Đokić.

On je naveo da do sada u koncesionom odnosu nisu bila javna preduzeća Srpske, jer bi to za njih bilo veliko opterećenje, dodajući da Srpska, ako želi biti ozbiljan partner investitorima, mora svaku oblast da uredi i organizuje izvršenje svih propisa na jednak način, bez izuzetaka.

"Zato je izmjena i dopuna ovog zakona išla u pravcu da se uredi ova oblast, da se potpuno u njoj ujednače odnosi i da se ti odnosi usklade i u jednak položaj dovede sve one koji su predmet ovog zakona", pojasnio je Đokić.

Poslanici opozicije nisu prisustvovali završnoj riječi, jer su tražili da ova tačka bude povučena sa dnevnog reda.

Prethodno su insistirali da se ovaj zakon povuče, kritikujući predložena rješenja kojima će, kažu, određene benefite imati samo neki pojedinci, zbog čega najavljuju da će tražiti ocjenu ustavnosti ovog akta, ukoliko bude usvojen u sadašnjoj formi.

Tokom današnjeg zasjedanja usvojen je dnevni red i razmotren je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom po hitnom postupku.

Sjednica Narodne skupštine Srpske biće nastavljena sutra razmatranjem Prijedloga zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije po hitnom postupku.

Poslanici će po hitnom postupku razmatrati Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

Po hitnom postupku biće razmatran i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po projektu restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske".

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije