BiH

Đokić: Zabrinjava odluka o pomijeranju izbora

Đokić: Zabrinjava odluka o pomijeranju izbora
Foto: Arhiva | Đokić: Zabrinjava odluka o pomijeranju izbora
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je da zabrinjava odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH o pomijeranju lokalnih izbora, koja je donesena bez konsultacija sa svim relevantnim stranama, te upozorio da se može otići u još veću politički krizu ako se ovako nastavi.

Đokić je, takođe, saglasan da takva odluka nije legitimna i da nema pravnog uporišta.

"Zabrinjava odluka CIK-a koja se donese unilateralno, bez konsultacija sa svim relevantnim stranama. Na ovaj način CIK još jednom pokazuje sa kojim sve problemima se suočava BiH i da ova institucija postaje odmetnuta od većinskog stava građana i drugih političkih subjekata, a u interesu manjine", istakao je Đokić.

On smatra da su se smirivanjem situacije sa virusom korona stekli uslovi da izbori budu održani u oktobru, kako je ranije dogovoreno, kao i da nije bilo razloga da CIK "preko koljena" nepromišljeno donosi odluku o njihovom pomijeranju za skoro mjesec i po dana, saopšteno je iz SP.

"Postavlja se pitanje kome odgovara pomjeranja izbora i kome to CIK kupuje dodatni period za pripremu", rekao je Đokić.

On je dodao da je SP spremna za izbore i da želi da nastavi radi sa članovima i građanima Republike Srpske na politikama od interesa za Srpsku.

Đokić je zaključio da nije korektna instrumentalizacija CIK-a, kao i da, ukoliko ovakvo ponašanje postane praksa, BiH može otići u još veću političku krizu, što nije u interesu nikome.

Lokalni izbori u BiH biće održani 15. novembra, umjesto 4. oktobra, odlučila je juče Centralna izborna komisija. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije