BiH

Đokić osuđuje istup poslanika PDP-a i SDS-a

Đokić osuđuje istup poslanika PDP-a i SDS-a
Foto: N.N. | Đokić osuđuje istup poslanika PDP-a i SDS-a

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas da najoštrije osuđuje istup poslanika PDP-a i SDS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, koji su svojim činom i glasanjem nanijeli udarac interesima Republike Srpske.

"Jučerašnji postupci i glasanje protiv zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske od strane poslanika PDP-a i SDS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine ne služe na čast onima koji su na taj način iznevjerili građane Republike Srpske", istakao je Đokić.

On je dodao da za Srbe u BiH nema važnijeg organa od Narodne skupštine Republike Srpske čije odluke smo dužni poštovati i provoditi.

"Ukoliko neko ne posjeduje dovoljno političke mudrosti i patriotizma da ne poštuje odluke zakonodavnog tijela koje je stvorilo Republiku Srpsku i još takvu vrstu političkog dogovora radi u dogovoru sa onima koji u svojoj partijskoj deklaraciji imaju za cilj nestanak Republike Srpske, onda mi kao odgovorni političari moramo reagovati i nastaviti političku borbu protiv takvih neracionalnih i po srpski narod loših i pogubnih poteza i politika", rekao je Đokić.

Zaista čudi i zabrinjava činjenica da neko iz Republike Srpske, u ovom slučaju poslanici PDP-a i SDS-a, ospore odluku NSRS koja je donesena apsolutnom većinom poslanika koji su glasali za nju. To dovoljno govori o poštivanju volje građana Republike Srpske od strane poslanika i političara PDP-a i SDS-a.

"Socijalistička partija će kao i uvijek, uz svoje koalicione partnere i sve druge kojima je Republika Srpska na srcu nastaviti aktivnosti kojima je za cilj odbrana interesa Republike Srpske i bolji život njenih građana", zaključio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije