BiH

Đukanović i Čović: Neupitna podrška Crne Gori na bh. putu ka EU

Đukanović i Čović: Neupitna podrška Crne Gori na bh. putu ka EU
Foto: Predsjedništvo BiH | Đukanović i Čović: Neupitna podrška Crne Gori na bh. putu ka EU

PODGORICA - Dragan Čović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, susreo se danas u Podgorici s Milom Đukanovićem, predsjednikom Crne Gore.

Iz Predsjedništva BiH navode da je na početku sastanka Čović još jednom čestitao Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim odnosima dvije zemlje, te je konstatovano kako su dobri i prijateljski, ali da postoji prostor za poboljšanje saradnje u  mnogobrojnim pitanjima.

Čović je informisao crnogorskog predsjednika o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te o njenom napretku na euroatlantskom putu. I ovom prilikom Đukanović je istaknuo neupitnu podršku crnogorske strane BiH na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Razgovaralo se i o stvaranju pretpostavki za efikasnu promociju i provođenje ciljeva održivog razvoja UN Agende 2030, koju je BiH kao međunarodnu obavezu preuzela 2015. godine. Čović je, na osnovu odluke Predsjedništva BiH, upoznao Đukanovića s namjerom za skoro organizovanje okruglog stola o ciljevima održivog razvoja i njihovom provođenju s predsjednicima susjednih zemalja (Hrvatska, Srbija i Crna Gora), koje su također potpisnice Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni podsticaj regionalnom približavanju i saradnji.

Na kraju susreta Čović se zahvalio Đukanoviću na svoj dosadašnjoj pomoći i podršci, posebno kada su u pitanju priprema odgovora na Upitnik Evropske komisije, aktivnosti na izradi Programa integrisanja, kao i mehanizama koordinacije u procesu evropskih integracija, zaključili su iz Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije