BiH

Do kraja maja mišljenje Evropske komisije o odgovorima na Upitnik

Do kraja maja mišljenje Evropske komisije o odgovorima na Upitnik
Foto: Predsjedništvo BiH | Do kraja maja mišljenje Evropske komisije o odgovorima na Upitnik

SARAJEVO - Generalni direktor Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson izrazio je podršku BiH na njenom evropskom putu, naglasivši namjeru Evropske komisije da do kraja maja dostavi mišljenje na odgovore BiH na Upitnik.

Danijelson se sastao sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, te je tom prilikom rekao da Predsjedništvo BiH ima suštinsku ulogu na putu BiH ka EU, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom ovog susreta Komšić i Džaferović dobili su uvjeravanje da će mišljenje Evropske komisije isključivo sadržavati standarde koji važe u zemljama punopravnim članicama EU.

Istakavši da je zajednička posjeta članova Predsjedništva BiH Briselu u januaru poslala jasnu i pozitivnu poruku, Danijelson je naveo da su, nakon sastanka sa članovima Evropske komisije i Evropskim savjetom, vrlo brzo donesene mjere, poput odluke o romingu.

Na kraju sastanka Danijelson je informisao članove Predsjedništva BiH o tome da će se, u okviru Trećeg samita Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se održava u Sarajevu, na jednom od panela pozvati investitore da povećaju svoja ulaganja u BiH.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika prisustvovala savjetnica Ana Trišić Babić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije