BiH

Dodijeljeni mandati u Dom naroda FBiH iz USK-a i PK-a

Dodijeljeni mandati u Dom naroda FBiH iz USK-a i PK-a
Foto: Ilustracija | Dodijeljeni mandati u Dom naroda FBiH iz USK-a i PK-a

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH utvrdila je rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Unsko-sanskog i Posavskog kantona.

Iz Unsko-sanskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni Hadisu Jusiću i Hajrudinu Haliloviću iz bošnjačkog naroda, Anelu Šahinoviću iz hrvatskog naroda i Rasimu Kantareviću iz reda ostalih.

Mandat iz Unsko-sanskog kantona iz reda ostalih dodjeljen je nakon provedenog žrijebanja, jer su dvije kandidatske liste imale identičan količnik, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Iz Posavskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni Senadu Ahmetoviću iz bošnjačkog i Iliji Iliću iz hrvatskog naroda.

Centralna izborna komisija BiH do sada, inače, utvrdila je rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i iz Tuzlanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

Iz Tuzlanskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni iz bošnjačkog naroda Fahrudinu Skopljaku, Senadu Aliću i Dževadu Hadžiću, Borisu Krešiću iz hrvatskog, Slađanu Iliću i Žarku Vujoviću iz srpskog te Sandri Imširević iz reda Ostalih.

Iz Zapadnohercegovačkog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodjeljeni iz hrvatskog naroda Mariji Iličić, Zdravku Bešliću i Tomislavu Mandić.

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela i odluku o zaključivanju i potvrđivanju Centralnog biračkog spiska za prijevremene izbore za gradonačelnike Grada Doboj i Grada Trebinje i načelnike Opštine Bosanski Petrovac, Opštine Bosansko Grahovo, Opštine Bužim, Opštine Domaljevac-Šamac, Opštine Drvar, Opštine Kakanj i Opštine Ribnik sa stanjem na dan 28. januar 2019. godine u 24.00 sata.

U Centralni birački spisak za navedene opštine/gradove upisano je 170.892 birača. Prijevremeni izbori za načelnike/gradonačelnike devet opština/gradova održati u nedjelju, 17. februara 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije