BiH

Dodijeljeni mandati u Dom naroda parlamenta BiH iz FBiH

Dodijeljeni mandati u Dom naroda parlamenta BiH iz FBiH
Foto: Ilustracija | Dodijeljeni mandati u Dom naroda parlamenta BiH iz FBiH
Srna

SARAJEVO – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je na današnjoj sjednici odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

Iz CIK-a je saopšteno da su prema potvrđenim rezultatima iz FBiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda bošnjačkog naroda izabrani Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Denis Bećirović i Bakir Izetbegović.

Prema potvrđenim rezultatima iz reda hrvatskog naroda iz FBiH u Dom naroda izabrani Zlatko Miletić, Dragan Čović, Marina Pendeš, Lidija Bradara i Bariša Čolak.

Dom naroda Parlamenta FBiH podržao je na sjednici 20. februara dvije liste za izbor hrvatskih i bošnjačkih delegata u Domu naroda parlamenta BiH.

CIK je još u decembru prošle godine potvrdio rezultate posrednih izbora i dodijelio mandate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

U Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske izabrani su Nikola Špirić, Sredoje Nović, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović, svi iz SNSD-a, te Mladen Bosić iz SDS-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije