BiH

Dodik: Argumenti i djela aktuelne vlasti vidljivi na svakom koraku

Dodik: Argumenti i djela aktuelne vlasti vidljivi na svakom koraku
Dodik: Argumenti i djela aktuelne vlasti vidljivi na svakom koraku

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je Srni da su argumenti i djela aktuelne vlasti vidljivi na svakom koraku u Srpskoj - u objektima koji su realizovani u proteklim godinama, u redovnoj isplati penzija i plata, koje su znatno povećene, posebno policiji, prosvjeti i zdravstvu, u odnosu na vrijeme dok je vlast bila sadašnja opozicija.

"Naši argumenti su i novoizgrađene, obnovljene ili bolnice u izgradnji, poput onih u Bijeljini ili Nevesinju i mnogim drugim mjestima, domovi zdravlja, sportske dvorane, putevi i mostovi. Naši argumenti su Pravni i Ekonomski fakultet na Palama, Fakultet političkih nauka i Arhitektonsko-građevinski fakultet u Banjaluci, te mnoge druge obrazovne ustanove i studentski domovi, koje smo podigli i pomogli na sve načine. Da li je /predsjednik SDS-a/ Mladen Bosić toliko zaslijepljen pa ne želi to da vidi? Da želi mogao bi ih sigurno vidjeti", istakao je predsjednik Srpske.

Koliko je SDS bez ideja, rekao je Dodik, svjedoči i posljednje zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske na kojem se vidjelo kako su nevolju svog naroda podredili vlastitoj izbornoj kampanji.

"Umjesto da se bave rješavanjem konkretnih problema građana Republike Srpske, oni na najneprihvatljiviji način vode predizbornu kampanju kad za nju nije ni vrijeme, ni mjesto, a nema ni povoda", rekao je Dodik Srni na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika SDS-a Mladena Bosića da predsjednik Republike i lider SNSD-a Milorad Dodik "nema nikave argumente za kampanju i da nema čime da se pohvali, pa zbog toga ima potrebu da SDS proziva da je probosanska stranka".

Da je SDS probosanska stranka, istakao je Dodik, to su potvrdili i pojedini najviši funkcioneri SDS-a, poput gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, koji je o svojoj probosanskoj orijentaciji javno govorio u vrijeme dok su se građani Doboja davili u poplavi.

"Bosić može da ima probosanski stav i da veliča BiH, a ne Republiku Srpsku, ali, u tom slučaju, treba otvoreno da stane pred svoj narod i da im to kaže. Aktuelna vlast u Srpskoj, predvođena SNSD-om, nikada neće odustati od jačanja autonomije Republike Srpske", istakao je predsjednik Dodik, naglasivši da je period do 2018. godine ključan za status Srpske.

Navodeći da je opozicija pristala da promoviše jednu sasvim drugu političku priču koja se isključivo može tretirati kao probosanska, Dodik je rekao da će izbori u oktobru biti između probosanski i prosrpski orijentisanih političkih partija u Srpskoj.

"Odnosno, između opozicionih partija koje misle da grade BiH i nama koji mislimo da treba istrajati na konceptu jačanja autonomije Srpske do njene nezavisnosti", rekao je predsjednik Republike Srpske.

On je naglasio da će građani imati priliku da biraju jedan od dva ponuđena koncepta - ili dodatno jačanje Republike Srpske i njenih institucija, odnosno građenja novog stepenika ka njenoj nezavisnosti ili opoziciju - Mladena Bosića, Mladena Ivanića i Dragana Čavića, koji će prebaciti moć na institucije BiH i razgraditi Srpsku.

Prijedlog o osnivanju opštine Stanari

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputiće Narodnoj skupštini Srpske Prijedlog zakona o osnivanju opštine Stanari, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Republike.

Zakonom će, između ostalog, biti uređeno osnivanje, područje, nadležnosti, organi, izbor organa i finansiranje opštine Stanari.

U zakonodavnu proceduru biće upućen i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske da bi se obezbijedilo istovremeno stupanje na snagu ovog i zakona o osnivanju opštine Stanari.

Predsjednik Dodik prihvatio je inicijativu Odbora o osnivanju opštine Stanari, a razloge koje je uvažio su potreba da se izgrade i urbanizuju Stanari kao centar između Doboja i Prnjavora, odnosno Dervente i Teslića i koji ima sve geostrateške i prirodne pretpostavke da postane opština po evropskim standardima.

"Usvajanjem ovog zakona biće stvoren pozitivan ambijent po materijalni i svaki drugi položaj građana, preduzeća i drugih organizacija u obnovljenoj opštini Stanari", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije