BiH

Dodik: Autoput Banjaluka-Doboj jedna od velikih radnih pobjeda RS

Dodik: Autoput Banjaluka-Doboj jedna od velikih radnih pobjeda RS
Foto: Ilustracija | Dodik: Autoput Banjaluka-Doboj jedna od velikih radnih pobjeda RS

PRNJAVOR - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će puštanjem u saobraćaj dionice auto-puta od Hrvaćana do Prnjavora krajem septembra ili u prvim danima oktobra biti ostvarena jedna od velikih radnih pobjeda Srpske, jer će time biti završena izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj.

"Republika Srpska će s ovim auto-putem imati 120 kilometara auto-puta. Svi težimo ka boljem i uspješnijem, a Prnjavor će izgradnjom auto-puta dobiti i jednu od najfrekventnijih i najrazvijenijih industrijskih zona", rekao je Dodik novinarima na Vučijaku kod Prnjavora. 

Prema njegovim riječima, završetak izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj biće jedna od velikih infrastrukturnih pobjeda Srpske. 

Predsjednik Srpske je naglasio da je Prnjavor jedna od važnih, razvijenih i veoma dinamičnih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj u kojoj je vidljivo da se svaki dan nešto novo radi. 

Dodik je podsjetio da je u ovoj lokalnoj zajednici prije četiri-pet godina potpuno bio zaustavljen razvoj, te da nije bilo vidljivog napretka, jer nije postojala saradnja sa republičkim institucijama. 

"Prnjavor je reagovao, (Darko) Tomaš je izabran za načelnika i zato što je sada dobra saradnja između lokalnih organa vlasti i Republike dolaze ovakve investicije. Želim da čestitam načeniku Tomašu, njegovom timu, svim rukovodiocima i narodu na vidljivom razvoju", rekao je predsjednik Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije