BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Bez obzira na presudu Mladić će ostati legenda u srpskom narodu

Dodik: Bez obzira na presudu Mladić će ostati legenda u srpskom narodu
Foto: Velibor Tripić | Dodik: Bez obzira na presudu Mladić će ostati legenda u srpskom narodu
Tanjug

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je general Ratko Mladić veoma profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, te da bi se u slučaju negativne presude Haškog tribunala samo ojačao mit o njemu.

Dodik je naglasio da, s obzirom na sve do sada viđeno protiv Srba u Hagu, svi imaju osjećaj povodom presude generalu Mladiću, koja je zakazana za srijedu.

"Ali, bez obzira na to, Ratko Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovjek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskog naroda, gdje god on bio", rekao je Dodik u Banjaluci. 

Prema njegovim riječima, Mladić je komandovao Vojskom Republike Srpske koja je branila slobodu naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska. 

"Ono što su Mladić i mnogi s njim učinili jeste da su veoma profesionalno obavili svoju dužnost. Žrtvujući svoj i komoditet svoje porodice, znali su da će biti izloženi svim ovim procedurama koje dugo godina traju, ali nisu odustajali od istinske slobodarske ideje što se tiče Republike Srpske", rekao je Dodik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije