BiH

Dodik: Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa

Dodik: Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa
Foto: Dražan Pozderović | Dodik: Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa

BANJALUKA - Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa i u Ministarstvu spoljnih poslova imamo velike probleme s njom, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

On je rekao da Turkovićeva ne prosljeđuje ili zadržava diplomatsku poštu srpskih funkcionera i da će se o njenom ponašanju razgovarati na Predsjedništvu.

Dodik tvrdi da Turkovićeva nastavlja zaostavštinu Igora Crnatka, bivšeg ministra, za kojeg tvrdi da nije htio da imenuje srpske kadrove na ključnim mjestima u Ministarstvu, te ističe da Turkovićeva spasava kadrove SDS-a imenujući Gordana Milinića za ministra savjetnika u Pekingu.

Rekao je da SDA i dalje imenuje ratne kadrove poput Turkovićeve, Selme Cikotića ili Osmana Mehmedagića, za kojeg je rekao da je imao problema sa zakonom i da nema stručne kvalifikacije, ali da se njegovo imenovanje na čelo Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH ne može osporiti jer bi to izazvalo probleme u ostalim imenovanjima.

"Specifičan odnos na nivou BiH ide za tim da mi ne možemo da sporimo njihove kadrove i nećemo da prihvatimo da nama neko osporava naše kadrove. U svakom slučaju, nećemo moći da osporimo taj prijedlog jer bi onda bio kompletan zastoj sa druge strane", rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje u vezi s imenovanjem Siniše Kostreševića na poziciju direktora Policije RS, rekao je da je on ispunio sve zakonske uslove, te je izrazio nadu da će pokazati dobre rezultate.

"Dobro je da smo to pitanje riješili veoma efikasno. Potrebno je da Policija ima direktora koji će biti sposoban da rukovodi i upravlja tim ozbiljnim aparatom", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije