BiH

Dodik: Bosić i kadar SDS-a glumili dobru djecu

Dodik: Bosić i kadar SDS-a glumili dobru djecu
Dodik: Bosić i kadar SDS-a glumili dobru djecu

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da ta stranka pretenduje da zajedno sa Socijalističkom partijom, DNS-om i partijama koje im se pridruže, pobijedi na sljedećim izborima.

Govoreći o promjenama u Savjetu ministara BiH, Dodik je naveo da su lider SDS Mladen Bosić i ostali kadar te stranake "glumili dobru djecu, a da su svojim špekulacijama ubrzali smjenu svojih članova".

"Plan SDS-a bio je da sami u maju izađu iz koalicije na nivou BiH i nisu mogli bolju uslugu napraviti sebi", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da nije problem zdrava kritika nego špekulacije, a da je njegova javna poruka SDS-u da će izgubiti naredne izbore.

"Naša pretenzija je da zajedno sa Socijalističkom partijom, DNS-om i partijama koje nam se pridruže pobijedimo na sljedećim izborima, a što se tiče SDS-a neka ide sa svojom opozicijom", poručio je Dodik.

Dodik je ocijenio da smjene u Savjetu ministara BiH govore o naivnosti SDS-a i lidera te stranke Mladena Bosića.

"Bosić je ranije govorio da /Mirko/ Šarović nije njegov izbor za ministra u Savjetu ministara i da on nema namjeru da ga nešto posebno brani. To govori o odnosu između njega i Šarovića", naglasio je Dodik.

On kaže da će nakon što bude ispoštovana procedura biti poznato ko će u Savjetu ministara BiH zamijeniti kadar SDS-a.

"Mi smo ozbiljna politička partija, ne samo u Republici Srpskoj nego i u regionu. Imena kadrova ćemo saopštiti kad se za to steknu svi uslovi", istakao je Dodik.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prije dva dana donio je odluku o smjeni kadra SDS-a u Savjetu ministara BiH - ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

Odluku Predstavničkog doma treba da potvrdi i Dom naroda. 

RAŠČISTITI ODNOSE SA SDS-om U OPŠTINAMA

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik rekao je da koalicija SNSD-SP-DNS treba da zajedno uđe u opštine, formira svoje većine i raščisti sve odnose sa SDS-om.
"Ono što sada treba da učinimo jeste da zajedno uđemo u opštine i raščistimo sve odnose sa SDS-om i da gradimo naše većine. To će biti praktični test naše saradnje.To je nešto što se neće desiti za dan, ali ćemo raditi u narednih nekoliko mjeseci i pokazati našu snagu", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, gdje je prisustvovao Šestom kongresu SP.

On je rekao da je SDS "rano propjevala", jer nema šta da pokaže narodu.

"Mislim da pokušavaju da naprave opštu galamu u kojoj se niko ne bi snašao", rekao je Dodik i poručio građanima da dobro razmisle i vide ko im šta govori.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije