BiH

Dodik: Čekamo bijeli dim iz Federacije BiH

Dodik: Čekamo bijeli dim iz Federacije BiH
Foto: Nedžad Uglješa | Dodik: Čekamo bijeli dim iz Federacije BiH

SARAJEVO - Mi poštujeno suverenitet i teritorijalni integritet BiH, ali i suverenitet Republike Srpske i želimo samo da vratimo otete nadležnosti, kazao je Milorad Dodik, lider SNSD-a nakon današnjeg sastanka u Delegaciji EU

"Rekli smo da nismo zadovoljni sa zakonodavstvom, a  sto se tiče Izbornog zakona saglasni smo da se dogovore Hrvati i Bošnjaci. Što se tiče Republike Spske i izbora člana Predsjedništva, mi biramo direktno i tu nema problema, a što se tiče Federacije, oni treba da se dogovore i mi čekamo bijeli dim", objasnio je Dodik.

Naglasio je da Incko nije imao pravo da nametne zakon i da je to sada došlo na naplatu.

"Mi nemamo namjeru ništa da rušimo, ali nas Ustav ne spriječava da vratimo oteto", podvukao je Dodik.

U zgradi Delegacije EU održan je sastanak lidera stranaka koje čine vlast u Republici Srpskoj sa predstavnikom Ministarstva spoljnih poslova SAD zaduženim za izbornu reformu u BiH Metjuom Palmerom i direktorom pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinom Ajhorst.

Sastanku su pored Dodika, prisustvovali predsjednici Demosa Nedeljko Čubrilović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Narodne partije Srpske Darko Banjac, Socijalističke partije Petar Đokić i NDP-a Dragan Čavić.

Nakon ovoga počeo je i sastanak sa predsjednicima opozicionih stranaka u Srpskoj - SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović i DNS-a Nenad Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije