BiH

Dodik: Evropa nije vratila Srbima za doprinos koji su dali njenoj slobodi

Dodik: Evropa nije vratila Srbima za doprinos koji su dali njenoj slobodi
Foto: N.N. | Dodik: Evropa nije vratila Srbima za doprinos koji su dali njenoj slobodi

VIŠEGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da Evropa u proteklih 100 godina nije vratila Srbima za doprinos koji su oni dali njenoj slobodi.

"Srbi su dali nesumnjiv doprinos novoj Evropi. Ta Evropa za ovih 100 godina nije vratila Srbima za doprinos koji su dali njenoj slobodi", rekao je Dodik novinarima u Višegradu.

Predsjednik Srpske je rekao da je vojnom vježbom "Vek pobednika 1918-2018", koja je danas održana u Srbiji, obilježeno 100 godina od pobjede u Velikom ratu u kome su Srbi masovno stradali i izgubili više od 30 odsto stanovništva.

On je ocijenio da je ova velika vojna vježba bila u funkciji očuvanja mira i pokazivanja sposobnosti da se taj mir očuva.

"Vježba je bila impozantna, uz učešće različitih rodova vojske, te veoma kompleksna, jer se izvodila sa municijom i raketama, tako da nosim veliku impresiju o svemu tome", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da Srbija treba da očuva mir, a Srbima van matice treba da se pokaže da Srbija ima sposobnost da brani mir.

Vojnoj vježbi na Pešteru prisustvovala je i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije