BiH

Dodik: Histerija zbog Dana Republike potvrđuje da je opstanak BiH upitan

Dodik: Histerija zbog Dana Republike potvrđuje da je opstanak BiH upitan
Foto: N.N. | Dodik: Histerija zbog Dana Republike potvrđuje da je opstanak BiH upitan
Srna

​BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da histerija u Federaciji BiH, koja je pokrenuta povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, potvrđuje da je BiH daleko od unutrašnjeg dogovora i da je njen opstanak jednako upitan danas kao i 1992. godine kada je Alija Izetbegović žrtvovao mir za BiH.

"Ni 1992. godine muslimani-Bošnjaci nisu bili spremni da prihvate da ovdje žive i drugi narodi, koji polažu jednako pravo na zemlju u kojoj su rođeni i na kojoj vjekovima žive. Danas, 27 godina kasnije, i dalje ne prihvataju tu činjenicu, samo što, umjesto oružjem, medijskom i političkom hajkom pokušavaju da, prvensteno Srbima, kažu da nemaju pravo da slave dan kada je nastala Republika Srpska", rekao je Dodik za Srnu.

On je ocijenio da je sada više nego jasno da BiH bez međunarodnog tutorstva ne može da preživi, ali da se i tom tutorstvu nazire kraj.

"I umjesto da se odluče na dijalog i politiku mogućeg, bošnjački političari biraju histeriju koja će se samo njima obiti o glavu. Onoga dana kada su osporili 9. januar kao Dan Republike Srpske pred Ustavnim sudom, oni su pokušali da ospore naše pravo na postojanje, koje nam čak garantuje i mirovni sporazum na kojem je i nastala današnja BiH", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, iako svi dobro znaju da je novi Zakon o praznicima usaglašen sa Ustavom BiH, i mediji i političari i kvazianalitičari u FBiH utrkivali su se da obmanu i svoju i međunarodnu javnost da je u pitanju neustavan praznik.

Dodik je rekao da je novina u toj histeriji i pokušaj disciplinovanja i drugog od tri konstitutivna naroda, hrvatskog, sporeći im pravo da prisustvuju svečanostima organizovanim povodom Dana Republike Srpske, čime političko Sarajevo pokušava da poruči da su izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedištva dobili "autorska prava" nad Hrvatima.

"Sve što gledamo i slušamo posljednjih dana iz FBiH nam govori da se tamo sistematski njeguje javnost koja ne prihvata realnost, odnosno Republiku Srpsku, što automatski u Srpskoj proizvodi javnost koja ne prihvata BiH", istakao je Dodik.

On je dodao da medijski linč onih koje su smjeli da linčuju, a došli su u Banjaluku 9. januara, nije ništa drugo do pokušaj zastrašivanja i izolacije Srpske, koju je nakon 27 godina postojanja teško izolovati.

"Vidjeli smo kako je na stub srama stavljen ambasador Hrvatske, no to moćno Sarajevo ni slične poruke nije smjelo da uputi ambasadorima Rusije ili Srbije, koji su takođe bili na obilježavanju Dana Republike. Sve to govori da političko Sarajevo ne napušta politiku autizma, koja nas sve vraća na početak, na unitarističke ambicije Bošnjaka prema BiH", zaključio je Dodik.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 18

Butros

bosnjaci su ,nazovi nacija, nastali genocidom nad Srpskim Narodom. Taj genocid traje vec 650 godina i vrsen je ubijanjem, islamizacijom i protjerivanjem Srba. 1992 dzihadisti su pokusali da iskoriste rusku slabost i zapadni imperijalizam u cilju unistenja VELIKE SRPSKE NACIJE. Nase bosnje su oduvijek bili vazali pa zato i sanjaju okupaciju gdje ce im kao zasluznim slugama bacati komadice HLEBA, a oni ce piti kafu i terorisati Srbe. se bosnjaci, zaboravili kako Srbin bije. Htjeli ste da istrjebite Srbe ali umalo ne pobjegoste glavom bez obzira. Spasio vas je DEJTON a sada lajete o nekoj hrabrosti i neustrasivosti. Zapamtite samo jedno. SRBIN SE NIKOGA NE BOJI!

Starcevica

Na zalost dodik je kukavica,kao i kompletna familija nisu bili dostojni srpskog naroda dok su necija djeca od 18godina isla u rat i ginula dodici su se skrivali po Laktasima i Lijevce Polju,jakii su samo na rijecima vidjeli ste sta je bilo sa referendumom corak sad podvio rep.

milankutic

Samo je velika šteta što Hrvati nisu bili uporni u očuvanju svoje Republike Herceg Bosne. Da su bili malo uporniji, a imali su iza sebe Velike igrače danas se nebi razgovaralo o BiH. Sada između zla oca , i od gore majke. Integritet BiH se mora poštovati. Goste iz Rusije , Srbije i dr, ne zanima ni Hrvatsku niti Federaciju. Bitno je da da je sve prošlo. Za par dana niko se neće sjećati toga datuma.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije