BiH

Dodik: Incko izvršilac muslimanske politike u Sarajevu

Dodik: Incko izvršilac muslimanske politike u Sarajevu
Foto: Vladimir Stojaković | Dodik: Incko izvršilac muslimanske politike u Sarajevu

BANJALUKA - Visoki predstavnik Valentin Incko je izvršilac muslimanske politike u Sarajevu i zlotvor prema srpskom narodu, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Rekao je da je Incko "plaćenik međunarodnog faktora" koji pokušava da se dodvori Amerikancima poput Metju Palmera, zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD.

"On ima duple aršine, samo sluša šta mi kažemo a ne čuje ono što pričaju Bošnjaci da hoće da izazove rat. Umjesto da kaže daj ljudi da sjednemo da pričamo. Da nas pita kako je moguće da imate toliko nezadovoljstvo odlukama Ustavnog suda", rekao je Dodik.

Za Volfganga Petriča, bivšeg visokog predstavnika, rekao je da je primao novac od Bošnjaka da govori protiv Srba, a da je onda otišao u Beograd da tamo radi "navodno za afirmaciju nekih srpskih interesa", te da je prije toga radio za Amerikance.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je ranije da su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Narodna Skupština Republike Srpske prešli crvenu liniju i dodao da je spreman da reaguje, ali da to ne bi uradio bez Upravnog odbora Savjeta za implementaciju mira (PIC).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije