BiH

Dodik: Ja stojim iza policije Republike Srpske

Dodik: Ja stojim iza policije Republike Srpske
Foto: N.N. | Dodik: Ja stojim iza policije Republike Srpske

TESLIĆ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da opozicija politički pokušava da iskoristi određene tužne i emotivne događaje kako bi dovela u pitanje rad policije Srpske.

"Ja stojim iza policije Republike Srpske. Ne stojim iza eventualno neodgovornih pojedinaca kojih može biti u policiji, ali to nije razlog da se udari na instituciju - policiju Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Predsjednik Srpske ističe da su napadi članica Saveza za promjene na pet najvažnijih institucija u Srpskoj - predsjednika, Vladu, parlament, MUP i Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/ - očekivani i ranije predviđeni.

"Još prije dvije godine sam govorio o konceptu napada na pet najvažnijih institucija u Republici Srpskoj -  a to su predsjednik, Vlada, parlament, MUP i RTRS i sve smo to vidjeli", rekao je Dodik.

On je ukazao na permanentne napade opozicije na funkciju predsjednika, na incidente zviždanjem i bacanjem stolica u Narodnoj skupštini Republike Srpske i na javne napade na rad RTRS, ističući da je "sada došao red da se napadne policija".

"To je ona policija koju smo sačuvali da nam ne uzmu i odnesu gore u Sarajevo", rekao je Dodik.

On kaže da su određeni predstavnici Saveza za promjene uspjeli da promijene svoj odnos prema Republici Srpskoj, što je, kako je naveo, obilježje njihovih promjena.

"Oni su trebali da idu u Sarajevo da predstavljaju Republiku Srpsku, a oni se vraćaju iz Sarajeva i disciplinuju i nanose štetu Srpskoj", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije