BiH

Dodik: Krišto unosi hitnoću tamo gdje nema potrebe

Dodik: Krišto unosi hitnoću tamo gdje nema potrebe
Foto: N.N. | Dodik: Krišto unosi hitnoću tamo gdje nema potrebe

SARAJEVO – Nakon što je Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Oliveru Varheljiju, evropskom komesaru za proširenje navela da će na predsojećoj sjednici Savjeta ministara BiH biti i zakon o Sudu BiH, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a rekao je da je Krištova sklona da unosi hitnouću tamo gdje za time nema potrebe.

On je rekao da će zakon o Sudu BiH biti podržan samo ako srpska strana bude saglasna, navodeći da Krišto ne bi trebala da rizijuke odnose u okviru partnerstva na nivou BiH i to učini unilateralnim.

Dodik je podsjetio da su na prethodnom sastanku partnera na nivou vlasti u BiH u Mostaru oni koji rade u Savjetu ministara rekli da imaju obećanja iz Evropske komisije da je dovoljno da se usvoje zakoni o sukobu interesa i o državnoj službi.

"I jedno i drugo je urađeno - šta sad hoće? Možemo usvojiti zakon o sudovima, ali sjedište mora da bude u Banjaluci i Sud BiH ne može da sudi po zakonima Republike Srpske i ne može da izuzima predmete iz Srpske. Takav zakon ćemo prihvatiti", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije