BiH

Dodik: Kroz slavu i okupljanja sačuvan duh srpskog naroda

Dodik: Kroz slavu i okupljanja sačuvan duh srpskog naroda
Foto: Velibor Tripić | Dodik: Kroz slavu i okupljanja sačuvan duh srpskog naroda

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska mirno i stabilno društvo, posvećeno afirmaciji srpskog naroda, ali da su dobrodošli i svi drugi koji žele da žive sa srpskim narodom u miru.

Dodik je na svečanom prijemu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske istakao značaj krsne slave i porodičnog okupljanja za srpski narod.

"Malo je Srba koji ne slave slavu. Slava i okupljanja kroz istoriju činile su da ovaj narod sačuva svoj jezik, pismo i kulturu. To je bilo moguće zato što je bila nepokolebljiva i neuništva Srpska pravoslavna crkva /SPC/", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je podsjetio da mnogima kroz istoriju SPC nije bila dobrodošla na ovim prostorima, navodeći primjer period Otomanske imperije, Austrougarske, te druga Jugoslavija.

"Sada SPC, narodi i njihove države Republika Srpska i Srbija zajedno proslavljaju sve naše važne datume, a 9. januar je sigurno jedan od najvažnijih datuma u čiju čast smo se danas ovdje okupili", istakao je predsjednik Srpske.

Dodik je izrazio zahvalnost svima koji su danas prisustvovali obilježavanju Dana Republike, a posebno Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, koji je juče doputovao u Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije