BiH

Dodik: Lažne tvrdnje SDA o godišnjem nacionalnom planu

Dodik: Lažne tvrdnje SDA o godišnjem nacionalnom planu
Foto: Arhiva | Dodik: Lažne tvrdnje SDA o godišnjem nacionalnom planu

ISTOČNO SARAJEVO - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH rekao je za "Nezavisne" da će doći na zakazanu sjednicu i da će svoj stav reći na sjednici.

Kazao je da SDA izmišlja i daje lažna saopštenja i da ne postoji nikakav revidirani ANP koji je dogovoren.

"U članu tri piše da treba poštovati Ustav i zakon i uvažavati mišljenja svih nivoa vlasti. Ni jedna odluka neće prejudicirati članstvo, to je najvažniji stav u tom članu tri. Kako onda možemo donijeti bilo kakvu odluku koja prejudicira članstvo, a ANP je dokument koji kaže da je to plan za članstvo u NATO-u. Prema tome od toga nema ništa. SDA izmišlja da smo nešto dogovorili, ja sam rekao da se ANP neće desiti. Ima dnenvi red, dolazim na redovnu i na vanrednu, vidjećemo šta će biti", rekao je Dodik.

Ranije danas, iz SDA je saopšteno da je jedino rješenje za prevazilaženje trenutnog zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranju Savjeta ministara usvajanje modifikovanog godišnjeg nacionalnog programa, koji je zakonska obaveza i dio sporazuma koji su potpisali lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a.

Iz SDA su naveli da će odbijanje dijaloga i kompromisnog rješenja imati negativne posljedice za proces formiranja Savjeta ministara, nastavak evroatlantskih integracija i ukupnu situaciju u BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije