BiH

Dodik: Marfi urušava suverenitet BiH

Dodik: Marfi urušava suverenitet BiH
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Dodik: Marfi urušava suverenitet BiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je ambasadoru SAD u BiH Majklu Marfiju da je njegovo djelovanje neprijateljsko prema svim građanima BiH i da on urušava suverenitet BiH jer joj namećete tutora i pretvara je u protektorat.

"Vi rušite Ustav BiH podržavajući suspendovanje parlamenta kao vrhovne i jedine zakonodavne vlasti. Vi BiH činite sve ono loše za šta optužujete druge", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Iz američke Ambasade u BiH ranije danas je saopšteno da su "separatistička retorika Milorada Dodika i njegove prijetnje otcjepljenjem od BiH opasne", da će "njegovo destabilišuće djelovanje imati negativne posljedice ne samo za njega, već i za sve građane" BiH, te ga "njegova retorika i postupci dovode u opasnost evropsku perspektivu BiH, njenu demokratiju i ekonomiju".

"Gospodine Marfi, onaj ko vam je pisao izjavu, očigledno je opisao Vas, a Vi ste u taj opis ubacili moje ime. Vaši postupci i retorika su opasni po BiH", odgovorio je Dodik u objavi na "Iksu".

Dodik je prethodno danas rekao u Beogradu da u BiH problemi nastaju vještačkim, nametnutim američkim rješenjima koja su izbačena iz konteksta istorije, te istakao da je BiH propala država i da je treba demilitarizovati. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije