BiH

Dodik: Moj početni čin biće vraćanje unutrašnjeg suvereniteta BiH

Dodik: Moj početni čin biće vraćanje unutrašnjeg suvereniteta BiH
Foto: Kabinet predsjednika RS | Dodik: Moj početni čin biće vraćanje unutrašnjeg suvereniteta BiH

BANJALUKA – Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, je tokom razgovara sa Brusom Bertonom, šefom misije OSCE-a u BiH, rekao da će se zalagati za poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma kako je napisan, te za očuvanje mira i vidljiv ekonomski napredak.

Dodik se zahvalio Bertonu na čestitkama za izbor na funkciju  srpskog člana Predsjedništva u BiH.

Predsjednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH naglasio  je da će raditi u skladu sa Ustavom i da će njegov početni čin na novoj funkciji biti vraćanje unutrašnjeg suvereniteta BiH, odnosno zalaganje za ukidanje funkcije Visokog predstavnika u BiH i udaljavanje stranaca iz Ustavnog suda BiH.

Dodik, koji je sa Bertonom razgovarao u Banjaluci, rekao je da će se zalagati za evropski put  i poštovanje vojne  neutralnosti BiH, odnosno njenu demilitarizaciju, a protiv vojnih integracija. Dodao je da Srbi u parlamentu BiH neće raditi na štetu Bošnjaka i Hrvata.

Predsjednik Republike Srpske se zahvalio šefu OSCE-a na dosadašnjoj korektnoj saradnji i pomoći sa željom da se takva saradnja nastavi, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika RS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije