BiH

Dodik: Napad na institucije sistema

Dodik: Napad na institucije sistema
Dodik: Napad na institucije sistema

BIJELJINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku dokaz da Srpska ne može da računa na obavještajne izvore iz BiH.

"Nije bilo nikakvih podataka o terorističkom napadu. To samo govori koliko bezbjednosna struktura u BiH funkcioniše i koliko ima potencijalnih terorista spavača, koji su u svakom trenutku spremni da bilo gdje naprave teroristički akt", rekao je Dodik.

On je istakao da je ovo napad na institucije sistema i da sigurno nije individualan čin, mada će svi pokušati da to na taj način prezentuju.

Dodik je podsjetio da je napadač izabrao kao metu napada policijsku stanicu, došao sa automatskom puškom, vikao "Alahu ekber" i bezočno ubio policajca.

Bez obzira što je pojedinac izvršio ovaj napad, kaže Dodik, on je morao u nekoj sredini da bude edukovan za tako nešto.

"Očigledno je da je tu riječ o napadu iz vjerskih i terorističkih razloga i da je ovo teroristički akt", rekao je Dodik i dodao da se napad desio iznenada i neočekivano.

 Dodik je naglasio da će Republika Srpska, nakon svega ovoga, morati da još jednom stavi na dnevni red svoju bezbjednosnu strukturu.

"Treba da vidimo na koji način moramo da se branimo od takvih koji iznenada napadaju i udaraju na institucije sistema", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je izrazio saučešće porodici stradalog policajca u terorističkom napadu u kojem su još dvojica policajaca ranjena.

"Najveća je žal za poginulim policajcem, koji je danas mirno došao na posao. Najveća tuga je za njegovu porodicu kojoj izražavam saučešće", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da ga je telefonom nazvao premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji mu je rekao da prenese izraze saučešća porodici nastradalog policajca.

Na policijsku stanicu u Zvorniku večeras je pripadnik vehabijskog pokreta izvršio teroristički napad u kome je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena.

Napadač je uz poklič "Alahu ekber" upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije