BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Nijedan zločin se ne može nazvati "milosrđem" i "pravdom"

Dodik: Nijedan zločin se ne može nazvati "milosrđem" i "pravdom"
Foto: N.N. | Dodik: Nijedan zločin se ne može nazvati "milosrđem" i "pravdom"
Srna

BIJELJINA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se danas, 21. godinu od zločinačkog NATO bombardovanja Srbije, s velikim pijetetom treba sjetiti svih žrtava ovog stravičnog zločina počinjenog u NATO agresiji na Srbiju, ali i Republiku Srpsku.

"Ubijani su civili i djeca, nedužni ljudi, korišten osiromašeni uranijum i rušena Srbija i Republika Srpska. Sve to su NATO moćnici proglasili, kakve li drskosti i sramote, arogancije i cinizma, 'neophodnim i legitimnim', promovišući tako svoju crnu pragmatiku svakodnevlja", naglasio je Dodik povodom 21 godine od bombardovanja Srbije.

Dodik je konstatovao da je ostala velika i neizbrisiva mrlja na vodećim zemljama zapada zbog zločinačkog plana NATO saveza koji je izvršio agresiju na zemlju koja je u svim svjetskim ratovima bila na pravoj strani istorije, boreći se protiv zla i fašizma u svijetu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Bilo je to nepotrebno i nehumano. Srpski narod to ne može i neće ni oprostiti ni zaboraviti, jer je duboko svjestan da se zločin ne može nazivati 'milosrđem' i 'pravdom', jer rane iz tog bombardovanju i dalje su svježe, peku i suviše su velike i duboke", poručio je Dodik.

On je naglasio da grobovi nevinih srpskih žrtava zločinačke NATO agresije opominju da nikada ne smijemo da oprostimo i zaboravimo, jer bombardovanje je bilo klasični ratni zločin nad srpskim narodom, a ne nikakva humanost.

"NATO agresija u svima nama kako danas, 21 godinu poslije, tako i ubuduće može da budi samo neoprostivo i tužno sjećanje na dane kad su i Republici Srpskoj i Srbiji naneseni teški gubici", zaključio je srpski član Predsjedništva BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije