BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Nisam poveo zemlju u NATO

Dodik: Nisam poveo zemlju u NATO
Foto: N.N. | Dodik: Nisam poveo zemlju u NATO
Tanjug

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je će Republika Srpska istrajati na politici vojne neutralnosti, bez obzira na to što su bošnjačka i hrvatska strana za ulazak Bosne i Hercegovine u NATO, i da će nastaviti da objašnjava zašto ta zemlja ne treba da bude članica Alijanse.

U intervjuu za RTS, on je rekao da nije poveo zemlju u NATO i da usvojeni Program reformi ne prejudicira članstvo BiH te da ne može da posluži kao osnova za integraciju u Alijansu.

Za svako novo kretanje prema NATO-u, biće potrebna nova odluka Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine, rekao je Dodik.

On je ocijenio i da odluka Ustavnog suda BiH da 9. januar ne može da bude Dan RS predstavlja veliku nepravdu prema RS, ali i njenom narodu.

"Sud BiH pokušava da sudi istorijskim činjenicama. Srpska je proglašena u miru, nikakvih ratnih dešavanja nije bilo. Uvijek je sporno kada su u pitanju Srbi. Način na koji radi Ustavni sud BiH ne prihvatamo", rekao je Dodik i dodao da "tu priču gura" dio međunarodne zajednice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije