BiH

Dodik: Odgovornost koja se nameće Viškoviću - izmišljotina

Dodik: Odgovornost koja se nameće Viškoviću - izmišljotina
Foto: N.N. | Dodik: Odgovornost koja se nameće Viškoviću - izmišljotina

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nazvao je izmišljotinom odgovornost koja se nameće predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću u vezi sa ratnim zločinima, te istakao da je premijer dobar i častan čovjek i Srbin.

Komentarišući to što se Višković pominje u predmetu Tužilaštva BiH vezanim za ratnim zločine u Srebrenici, Dodik je rekao da je Višković borac Vojske Republike Srpske koji sigurno nije okrvavio ruke niti je uradio nešto loše.

"Kada kažem da je dobar Srbin ne mislim da apriori treba da mrzi druge. Upravo zato što poštuje druge ljude, narode i vjere, on je čovjek koji sigurno nije okrvavio svoje ruke i ono što se nameće protiv njega je izmišljotina, laž nekog svjedoka, koji pokušava da bude anoniman i zaštićen i to govori koliko laže. Ako je istina, neka se suoči sa njim", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je istakao da je Višković čovjek koji nije otišao iz Republike Srpske, nego se bori za svoj narod, časno i pošteno.

On smatra i da ovim optužbama protiv Viškovića sarajevski političari pokušavaju prebaciti lopticu na tuđi teren, jer se ne mogu suočiti sa problemima u svojim strankama.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je američkog predsjednika Donalda Trampa informisao u pismu o aktuelnoj situaciji u BiH, jer smatra značajnim da on i njegovi saradnici budu obaviješteni o tome na koji način se u BiH odvija situacija.

Dodik je rekao da je veoma važno razumjeti da u Americi postoji politika predsjednika, koju je podržavao od početka, a to je politika nemiješanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.

Dodik je napomenuo da tamo postoji ono što ni sam Tramp nije uspio da pobijedi, a to je duboka država u Americi, koja je ostatak prethodnih vlasti. "U tom pogledu želimo da izbjegnemo da budemo kolateralna šteta neistina ili domunđavanja tih raznih ostataka takozvane `duboke države` i mislimo da je veoma važno da Tramp i njegovi najbliži ljudi budu obaviješteni o tome na koji način se ovdje odvija situacija", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. On je napomenuo da je više puta pisao Trampu i da će nastaviti da mu piše, a odgovor na ta pisma su ponašanje, stavovi, te sve manje miješanje stranaca u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije