BiH

Dodik: Odluka o zabrani ulaska u BiH Koviću i Petronijeviću bila je mimo prava, zakona i Ustava

Dodik: Odluka o zabrani ulaska u BiH Koviću i Petronijeviću bila je mimo prava, zakona i Ustava
Foto: Srna | Dodik: Odluka o zabrani ulaska u BiH Koviću i Petronijeviću bila je mimo prava, zakona i Ustava

Republika Srpska zalagala se za rješavanje pitanja ukidanja zabrane ulaska u BiH univerzitetskom profesoru Milošu Koviću i advokatu Goranu Petronijeviću i to nije bilo teško jer je odluka o zabrani bila mimo prava, zakona, Ustava i međunarodnih konvencija o slobodama čovjeka, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

"Drago mi je da je struktura u BiH sa kojom sarađuje vlast u Srpskoj razumjela da ta zabrana nema nikakvog smisla. Odmah nakon formiranja novih vlasti htjeli smo da preispitamo sve ono što je loše i nakaradno urađeno ranije. Nesumnjivo je mnogo toga bilo u obavještajnom sektoru gdje su nekadašnji direktor Obavještajno-bezbednosne agencije Osman Mehmedagić Osmica, njegova struktura i, nažalost, Srbi koji su ga pratili u toj strukturi, donosili takve sramne odluke koje nisu imale nikakvog smisla", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, "takve odluke su bile motivisane muslimanskim potrebama da spriječe bilo koji srpski autoritet da se pojavi na ovim prostorima, pa tako i profesora Kovića".

"Drago mi je da je struktura sa kojom sada sarađujemo razumjela da to nema nikakvog smisla i da to treba da bude ukinuto, što danas vidimo. Ovo ne bi moglo biti bez koordinacije", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije