BiH

Dodik: Oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije

Dodik: Oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije
Foto: Jelena Đurđević | Dodik: Oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije

BANJALUKA – Milorad Dodik, predsjednik RS i novoizabarni član Predsjedništva BiH, rekao je da SNSD sa koalicionim partnerima radi na formiranju skupštinske većine, te dodao da postoje pojedinci koji nisu radili u interesu koalicije.

“Neki su radili direktno protiv koalicije, a pripadaju nekim od naših koalicionih partnera. Narednih dana ćemo to da ispitamo. Niko neće biti zaštićen niti oslobođen odgovornosti”, rekao je Dodik.

On je rekao da poštuje Marka Pavića, lidera DNS-a, ali da je oko njega bilo mangupa koji su tokom kapanje radili direktno za drugu stranu.

"Ako pristanu da ih se odreknu, oni ostaju naši partneri", naglasio je Dodik.

Dodao je da mu je žao što Mladen Ivanić, član PDP-a i član Predsjedništva BiH, i Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, nisu pristali da dođu na kafu, te da je on spreman da razgovara s njima ako oni to budu htjeli.

Ponovio je da se ambasadorka SAD-a u BiH Morin Kormak direktno miješa u izbore i da je to “bezobrazluk od strane jedne isfrustrirane žene”.

"Doprinijela je destabilizaciji BiH, urušavanju institucija. Ona se igrala sa voljom naroda i institucija, i bez ikakve potrebe se miješala u upravljanje. Zato sam predložio da ona bude brojač glasova na svim budućim izborima u BiH, da ne bi bila frustrirana", kazao je Dodik.

On je rekao da nema problem s izvornom politikom SDS-a, nego s rukovodstvom SDS-a koje nema za cilj nezavisnu RS nego centralizaciju BiH.

Naglasio je da je Željka Cvijanović, novoizabrana predsjednica RS, izgubila prošle izbore a bio je jednak broj nevažećih listića.

"Borenović je zajapureno političko nedonošče koje je iskoristilo tragediju porodice Dragičević za nekoliko političkih poena. Ne možete na osnovu blefa ostati dugo u politici", rekao je Dodik.

Ponovio je da poštuje bol porodice Dragičević i da niko protiv njih nije preduzeo nikakvu mjeru.

Takođe je istakao da će zakletvu položiti pred NSRS prije nego ode u Sarajevo.

Kazao je da su on i Cvijanovićeva dobili čestitke od ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji im je poželio uspjeh u budućem radu. Prenio je izraze saučešća Lavrova porodici nastradalog radnika u Rafineriji nafte Brod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije