BiH

Dodik: Oni koji su mi poklonili ikonu da objasne njeno porijeklo

Dodik: Oni koji su mi poklonili ikonu da objasne njeno porijeklo
Foto: Velibor Tripić | Dodik: Oni koji su mi poklonili ikonu da objasne njeno porijeklo

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da će ikonu koju je dobio javno vratiti onima koji su je poklonili, a da su mediji u FBiH napravili konstrukciju na osnovu koje je ambasador Ukrajine zatražio informacije o istoj.

On je istakao da je upitanju porodična ikona, a ne imovina Ukrajine, te da Ukrajina nije ni poslala zahtjev u vezi s njom.

Dodao je da oni koji su mu je poklonili treba da objasne njeno porijeklo.

Rekao je da je lažna afera s ikonom skrenula pažnju sa skandala koji su Džaferović i Komsić napravili skandal odbivši da se sretne sa Sergejom Lavrovom.

Podsjećamo, rusko Ministarstvo inostranih poslova vratilo je ikonu koja je poklonjena Sergeju Lavrovu u BiH, šefu ruske diplomatije, tokom posjete Bosni i Hercegovini, radi pojašnjenja njenog porijekla.

Dodik je tokom današnje konferencije za novinare rekao da RS kao potpisnica Ankesa 10 Dejtonskog sporazuma ne prihvata dolazak novog visokog predstavnika i da ce prije RS biti nezavisna drzava nego što će BiH nametnuti svoje odluke RS.

Naglasio je da je Banjaluka srpski grad i da će tako i ostati, a da je Džo Bajden napravio grešku kada je podržao američku odluku da se uspostavi BiH umjesto da su kreirali tri nezavisne države.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije