BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Ovo je politička tuča, narod se nema čega bojati

Dodik: Ovo je politička tuča, narod se nema čega bojati
Foto: Velibor Tripić | Dodik: Ovo je politička tuča, narod se nema čega bojati
Dejan Šajinović

BANJALUKA - Narod nema šta da se brine. Ovo je politička tuča, ovo je politička borba. Ovo će malo duže trajati, neće koštati ništa, nikoga. Pozivamo na dijalog po ovom pitanju. Ukoliko se protiv nas budu preduzimale mjere, mi ćemo donositi naše unilateralne mjere, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH.

Dodao je, nakon okončanja sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, da nema blokada institucija, već samo neučestvovanje u odlukama.

"Legitimni predstavnici srpskog i hrvatskog naroda u institucijama BiH će naredne sedmice predložiti zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH kako bi se izbacili strane sudije iz Ustavnog suda", rekao je Dodik.

On je rekao da dok se ne usvoji ovaj zakon neće biti odlučivanja po nijednom drugom pitanju, uključujući i evropska pitanja.

Dodik je dodao da je Ustavni sud BiH nakaradan i da odluke donosi mimo prava u dosluhu sa strancima i SDA.

Što se tiče načina djelovanja u zajedničkim institucijama rekao je da je to bio prijedlog opozicije i da će biti zanimljivo kako će se oni postaviti po ovom pitanju u narednom perioda.

Dodik je rekao da se SNSD priprema na novi način organizacije i da će, između ostalog, pozivati i političke neistomišljenike poput Srđana Puhala ili Envera Kazaza na dijalog.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije