BiH

Dodik: Podržavam održavanje posebne sjednice NS RS i ljude koji će se obratiti

Dodik: Podržavam održavanje posebne sjednice NS RS i ljude koji će se obratiti
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Dodik: Podržavam održavanje posebne sjednice NS RS i ljude koji će se obratiti
N.N.

BANJALUKA - Podržavam održavanje naredne posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, kao i ljude koji će se na njoj obratiti, poštujući činjenicu da je BiH sastavljena od tri konstitutivna naroda, rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka Izvršnog komiteta SNSD-a sa predsjednicima gradskih odbora ove stranke.

Dodik je rekao da uslovi za povrtaka predstavnika Srpske u zajedničke institucije ostaju isti, te da je to, između ostalog, povlačenje akata koje je nametnuo nekadašnji visoki predstavnik Valentin Incko.

Dodik je rekao da je Srpska u vezi sa tim predložila određene akte radi vraćanja u zajedničke institucije, a to je zakon koji kažnjava sve zloupotrebe ako se neki kolektivitet u BiH nazove genocidnim.

Dodik je izrazi zadovoljstvo političko-ekonomskim stanjem u Srpskoj i naglasio da Republika ne prihvata indirektan izbor srpskog člana Predsjedništva BiH.

On je pojasnio da je zadovoljan političkim i ekonomskim stanjem u Srpskoj jer se u ovoj i narednoj godini planiraju infrastrukturne i druge investicije veće od dvije milijarde KM.

Lider SNSD-a je rekao da je na tom planu zahvalan za podršku Srbije, posebno kada je riječ o gradnji auto-puteva.

Dodik je rekao da su konsolidovali sve gradske stranačke organizacije, te je istakao da SNSD sada ima podršku 34,9 odsto glasačkog tijela u Srpskoj, dok je zbir sve opozicije na tom planu je 28 odsto.

Milorad Dodik naglasio je da su odnosi sa koalicionim partnerima stabilni, te dodao da će isti biti ojačan.

On je rekao da će to, kada se doda podrška koalicije, polučiti odličan i pobjednički rezultat na narednim opštim izborima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije