BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Pogrešna percepcija o Srbima u SAD, važno da Tramp to zna

Dodik: Pogrešna percepcija o Srbima u SAD, važno da Tramp to zna
Foto: N.N. | Dodik: U SAD postoji pogrešna percepcija o Srbima, važno da Tramp to zna
N.N.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se obraća američkom predsjedniku Donaldu Trampu kako bi ga obavijestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

Govoreći o pismima koje je uputio Trampu u nekoliko navrata, Dodik ističe da putem pisama pokušava američkom predsjedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Srpske.

"Važno je da se direktno obraćam američkom predsjedniku i da ga obavijestim o nekim važnim pitanjima jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani, putem svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe", rekao je Dodik u intervjuu za MIS televiziju, prenio je RTRS.

Dodik kaže da je njegova podrška Trampu bazirana na činjenici što je predsjednik SAD u više navrata govorio da je njegova politika politika - politika nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

"Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog tog što sam Tramp još uvijek nije uspio da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog, i zbog 'duboke države'", rekao je on.

Kada je riječ o izborima u SAD, Dodik je rekao da ne želi da se miješa i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Srpskoj odgovarala pozicija u kojoj Tramp ostaje predsjednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi Mali šengen, srpski član Predsjedništva rekao je da vjeruje da će BiH u narednih 30 do 60 dana postati dio te inicijative.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije