BiH

Dodik: Potpisaću zakone

Dodik: Potpisaću zakone
Foto: Dražan Pozderović | Dodik: Potpisaću zakone

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je da će kada prođu procedure potpisati zakone koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

On je naveo da je stvar olakšalo to što je Klub Bošnjaka u Vijeću naroda povukao ranije donesenu odluku o pokretanju veta.

Podsjećamo, Klub Bošnjaka u Vijeću naroda odlučio je da povuče veto na Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH i Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske i na taj način otvorio je put da Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, potpiše ukaz o proglašenju ova dva zakona.

Odluka je donešena nakon što je prije nekoliko dana visoki predstavnik u BiH kojeg Republika Srpska ne priznaje Kristijan Šmit saopštio da se poništavaju dvije odluke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

Takođe, donio je odluku o izmjeni Krivičnog zakona BiH kojim se nepoštovanje odluka Ustavnog suda BiH smatra krivičnim djelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije