BiH

Dodik: Presuda šamar srpskom narodu, Mladić spriječio genocid nad Srbima

Dodik: Presuda šamar srpskom narodu, Mladić spriječio genocid nad Srbima
Foto: Vladimir Stojaković | Dodik: Presuda šamar srpskom narodu, Mladić spriječio genocid nad Srbima

BANJALUKA – General Ratko Mladić ostaje heroj srpskog naroda, a presudom Haškog tribunala mit o njemu kao heroju je samo ojačan, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS, povodom današnje presude.

On je pozvao na nastavak borbe za državnost RS, i dodao da je presuda šamar srpskom narodu, za koji će, kako je rekao, general Mladić uvijek biti heroj koji je spriječio genocid nad Srbima u BiH i Hrvatskoj.

Dodik smatra da je presudom zadat udarac BiH koja se pokazala kao nemoguća i duboko podijeljena zemlja, te je dodao i da su same sudije Tribunala svjedočile o velikim političkim pritiscima kojima se, kako kaže, ne može graditi pomirenje.

"Na djelu bila decenijska satanizacija srpskog naroda ali ova presuda nije presuda srpskom narodu, RS, ni srpskoj vojsci", istakao je Dodik, te je dodao da se pokazalo da Srbi ne mogu računati na međunarodnu objektivnost.

On je izrazio žaljenje za sve žrtve na bilo kojoj strani, ali je dodao i da bi volio da i drugi priznaju srpske žrtve, te je ustvrdio da je Tribunal formiran da sudi samo Srbima.

Rekao je da je u Hagu za zločine na teritoriji BiH osuđeno 127 ljudi, od čega su 90 ili 70 odsto Srbi, i to uglavnom za najteža djela, te je dodao da je osuđeno 28 Hrvata i samo devet Bošnjaka za blaža djela i individualnu odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije