BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Presuda šamar srpskom narodu, Mladić spriječio genocid nad Srbima

Dodik: Presuda šamar srpskom narodu, Mladić spriječio genocid nad Srbima
Foto: Vladimir Stojaković | Dodik: Presuda šamar srpskom narodu, Mladić spriječio genocid nad Srbima
Dejan Šajinović

BANJALUKA – General Ratko Mladić ostaje heroj srpskog naroda, a presudom Haškog tribunala mit o njemu kao heroju je samo ojačan, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS, povodom današnje presude.

On je pozvao na nastavak borbe za državnost RS, i dodao da je presuda šamar srpskom narodu, za koji će, kako je rekao, general Mladić uvijek biti heroj koji je spriječio genocid nad Srbima u BiH i Hrvatskoj.

Dodik smatra da je presudom zadat udarac BiH koja se pokazala kao nemoguća i duboko podijeljena zemlja, te je dodao i da su same sudije Tribunala svjedočile o velikim političkim pritiscima kojima se, kako kaže, ne može graditi pomirenje.

"Na djelu bila decenijska satanizacija srpskog naroda ali ova presuda nije presuda srpskom narodu, RS, ni srpskoj vojsci", istakao je Dodik, te je dodao da se pokazalo da Srbi ne mogu računati na međunarodnu objektivnost.

On je izrazio žaljenje za sve žrtve na bilo kojoj strani, ali je dodao i da bi volio da i drugi priznaju srpske žrtve, te je ustvrdio da je Tribunal formiran da sudi samo Srbima.

Rekao je da je u Hagu za zločine na teritoriji BiH osuđeno 127 ljudi, od čega su 90 ili 70 odsto Srbi, i to uglavnom za najteža djela, te je dodao da je osuđeno 28 Hrvata i samo devet Bošnjaka za blaža djela i individualnu odgovornost.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije