BiH

Dodik: Sastanci u Rusiji i Azerbejdžanu bili veoma uspješni

Dodik: Sastanci u Rusiji i Azerbejdžanu bili veoma uspješni
Foto: RTRS | Dodik: Sastanci u Rusiji i Azerbejdžanu bili veoma uspješni

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su njegovi sastanci u Rusiji i Azerbejdžanu bili veoma uspješni i da je Srpska pokazala svoj značaj kroz te sastanke.

Dodik je rekao na konferenciji za novinarima u Banjaluci da su ti sastanci bili prilika da Republika Srpska sagleda važne detalje politika koje se vode u Rusiji i Azerbejdžanu.

Ključan je, istakao je Dodik, bio sastanak sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sa kojim se do sada sastao dvadesetak puta.

On je dodao da je razlika posljednjeg sastanka u odnosu na prethodne situacija u Ukrajini.

"Moja uloga kao predsjednika Republike Srpske je da ne zatvaram vrata bilo kome. Rusija je garant Dejtonskog sporazuma. Ona je kao članica Savjeta bezbjednosti uvijek čula naš glas", rekao je Dodik.

On je istakao da je tokom sastanaka Moskvi čuo da je Republika Srpska strateški partner Ruskoj Federaciji te dodao Srpska neće napustiti Rusiju koja je u kontinuitetu pomaže.

On je rekao da je sa Putinom razgovarao o brojnim pitanjima, prenosi Srna.

"Razgovor je trajao preko sat vremena. To je bio dijalog o različitim pitanjima. O našim bilateralnim odnosima, o razmjeni stavova", rekao je Dodik.

U posjeti Rusiji i Azerbejdžanu sa predsjednikom Republike bio je i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Željko Budimir, koji prisustvuje današnjoj konferenciji za medije u Administrativnim centru Vlade Srpske u Banjaluci.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije