BiH

Dodik: Sjećati se heroja stradalih za Srpsku

Dodik: Sjećati se heroja stradalih za Srpsku
Foto: N.N. | Dodik: Sjećati se heroja stradalih za Srpsku

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Banjaluci da ne smije biti zaboravljeno više od 780 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske koji su živote dali za slobodu srpskog naroda i odbranu Srpske.

"Evociramo danas uspomene na njih, kao i na oslobodioce Banjaluke iz 1918. godine. Slobodu, koja je rezultat svih naših stradanja, spremni smo da čuvamo", rekao je Dodik na obilježavanju krsne slave MUP-a Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila.

On je istakao da je sinonim za slobodu srpskog naroda - Republika Srpska.

Dodik je svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitao krsnu slavu Svetog arhangela Mihaila.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da je današnji datum izuzetno značajan jer se odnosi na nekoliko važnih događaja.

"Imamo Dan oslobođenja Banjaluke, na današnji datum je parafiran Dejtonski mirovni sporazum, a obilježavamo i krsnu slavu MUP-a Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je svim pripadnicima MUP-a Srpske čestitala krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila.

"Pripadnici MUP-a su jedina uniformisana sila Republike Srpske i pokazuju to čuvanjem identiteta i nacionalnog obilježja, ali i ono što je najvažnije ostvarivanjem velike uloge. Zadovoljna sam što sam kao predsjednik Vlade bila u poziciji da u prethodnim godinama uložimo mnogo više sredstava u oblast bezbjednosti, naoružanje, opremanje i izgradnju objekata za našu policiju. Sigurna sam da će i nova vlada nastaviti sa ovim", kaže Cvijanovićeva.

Prema njenom mišljenju, potrebno je nastaviti sa jačanjem Policije Republike Srpske i voditi računa o bezbjednosti, kao i da njeni pripadnici budu važan dio globalnih i regonalnih akcija na suzbijanjau kriminala, terorizma i svega što je prijetnja današnjem svijetu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da su 782 policajca dala život za stvaranje Srpske i odbranu vjekovnih ognjišta.

"To su naši vitezovi i junaci koje ne smijemo nikada zaboraviti. MUP će i dalje nastaviti da se brine o bezbjednosti građana i zaštiti svih vrijednosti u Srpskoj", naglasio je Lukač.

On je pripadnicima MUP-a čestitao krsnu slavu.

Obilježavanju krsne slave MUP-a prisustvovali su mandatar za sastav nove vlade Radovan Višković, delegacija Vlade Srpske koju predvodi potpredsjednik Srebrenka Golić, delegacija Narodne skupštine, generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i drugi predstavnici političkog i društvenog života Srpske i BiH.

Kod Centralnog spomen-obilježja pripadnicima MUP-a položeni su vijenci i služen parastos.

Za večeras u 20.00 časova u Banskom dvoru predviđen je koncert policijskog orkestra MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije