BiH

Dodik: Srbi koji žele da odu sa Kosova dobrodošli su u RS

Dodik: Srbi koji žele da odu sa Kosova dobrodošli su u RS
Dodik: Srbi koji žele da odu sa Kosova dobrodošli su u RS

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da međunarodni faktor ima ponižavajući odnos prema legitimnim zahtjevima Srba u svim srpskim zemljama i to je proces koji traje godinama, a kosovska kriza samo je nastavak takvog stava mnogih na Zapadu prema srpskom nacionalnom interesu.

Dodik je u intervjuu za beogradski dnevnik "Danas" naveo da kada kaže srpske zemlje misli na Srbiju, Republiku Srpsku i Kosovo.

Ocijenivši da su Srbi sa sjevera Kosova pronašli originalan način da se bore za svoja prava, Dodik je naglasio da podržava i kosovske Srbe i politiku države Srbije.

"Podržavam Srbe sa sjevera Kosova, jer je njihova borba pravedna. Amerika i EU ponižavaju i njihovu borbu i njihove zahtjeve", rekao je predsjednik Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje šta bi Beograd trebalo da poruči Srbima sa sjevera Kosova, Dodik je ocijenio da bi "ne samo Beograd, već i Banjaluka, trebalo da pozovu sve Srbe sa sjevera, ali i sa juga Kosova, koji žele da se isele da dođu u Srbiju i Republiku Srpsku gdje će im biti omogućeno besplatno zemljište".

"Secesija Kosova dogodila se pod parolom nemogućeg multietničkog suživota. Srbe sa Kosova niko nije pitao u vezi s tom secesijom, kao što nisu pitani ni Srbi u BiH prilikom secesije te države iz SFRJ", podsjetio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije