BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje

Dodik: Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje
Foto: Jelena Đurđević | Dodik: Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje
Dejan Šajinović

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je danas na svečanom dijelu obilježavanja pravoslavnog Božića u Kasarni " Kozara" da Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje, kao i da je došlo vrijeme da sadašnja politička struktura RS sagleda srpsku poziciju u Oružanim snagama BiH i kako da se ona bolje pokaže.

"Srpski narod se zalaže za mir, rekao je Dodik i dodao da srpska komponenta poštuje pravila službe, ali da politička struktura srpskog naroda želi da se tradicija Vojske RS bolje pokaže i da srpski narod Oružane snage BiH dožive kao svoje.

Dodik je rekao da se dosadašnja struktura u OS BiH nije založla da se srpsko prisustvo u OS iskaže na pravi način i da je došlo vrijeme da se to promijeni.

Govoreći o proslavi Dana Republike, Dodik je rekao da je Dan RS  proslavljen u miru i da je neprihvatljivo da se 9. januar osporava, jer je kako je rekao, RS naša zemlja i zemlja svih koji u njoj žive.

Dodik je rekao da je Dan RS legitiman i važeći praznik koji je usvojen nakon referenduma na kojem je narod rekao da želi da slavi 9. januar, i dodao da je referendum pretočen u zakon koji niko nije osporio.

Istakao je da RS ne osporava da se slavi 1. mart koji RS ne prihvata jer joj se pokušava nametnuti kao bh. praznik.

Govoreći o hrvatskom ambasadoru, rekao je da on nije prisustvao zvaničnom dijelu programa Dana RS, i da je zahvalan svima, i Draganu Čoviću, što je prisustvovao.

Rekao je da će i predstavnici RS učestvovati na obilježavanjima manifestacija hrvatskog naroda, uprkos neraščišćenih odnosa koji postoje.

Željka Cvijanović, predsjednica RS je rekla da je Dan Republike proslavljen mirno i ponovila da je osnovni zadatak da se obezbijedi mir, stabilnost i prosperitet RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije