BiH

Dodik: Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje

Dodik: Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje
Foto: Jelena Đurđević | Dodik: Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje
Dejan Šajinović

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je danas na svečanom dijelu obilježavanja pravoslavnog Božića u Kasarni " Kozara" da Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje, kao i da je došlo vrijeme da sadašnja politička struktura RS sagleda srpsku poziciju u Oružanim snagama BiH i kako da se ona bolje pokaže.

"Srpski narod se zalaže za mir, rekao je Dodik i dodao da srpska komponenta poštuje pravila službe, ali da politička struktura srpskog naroda želi da se tradicija Vojske RS bolje pokaže i da srpski narod Oružane snage BiH dožive kao svoje.

Dodik je rekao da se dosadašnja struktura u OS BiH nije založla da se srpsko prisustvo u OS iskaže na pravi način i da je došlo vrijeme da se to promijeni.

Govoreći o proslavi Dana Republike, Dodik je rekao da je Dan RS  proslavljen u miru i da je neprihvatljivo da se 9. januar osporava, jer je kako je rekao, RS naša zemlja i zemlja svih koji u njoj žive.

Dodik je rekao da je Dan RS legitiman i važeći praznik koji je usvojen nakon referenduma na kojem je narod rekao da želi da slavi 9. januar, i dodao da je referendum pretočen u zakon koji niko nije osporio.

Istakao je da RS ne osporava da se slavi 1. mart koji RS ne prihvata jer joj se pokušava nametnuti kao bh. praznik.

Govoreći o hrvatskom ambasadoru, rekao je da on nije prisustvao zvaničnom dijelu programa Dana RS, i da je zahvalan svima, i Draganu Čoviću, što je prisustvovao.

Rekao je da će i predstavnici RS učestvovati na obilježavanjima manifestacija hrvatskog naroda, uprkos neraščišćenih odnosa koji postoje.

Željka Cvijanović, predsjednica RS je rekla da je Dan Republike proslavljen mirno i ponovila da je osnovni zadatak da se obezbijedi mir, stabilnost i prosperitet RS.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 16

Starcevica.

Skoro svi Srbi posebno ovi iz tzv SzP -a koji rade u zajednickim institucijama bih su izdajnici i mi Srbi ih ne dozivljavamo kao svoje zato i ne trebaju biti na proslavi dana Republike Srpske svi koji rade u Sarajevu treba da podnesu ostavke i da idemo na referendum za nezavisnost ali Dodik još neće jer bi nam propadajuća eu uvela teške sankcije. Dodik čeka pogodan trenutak. Na Kosovo mu šiptarija ne da ući a bogami ne bih ni ja tamo ulazio da me mole da uđem

Teodor.08g5

glupi trump i slični bi trebali da znaju da imamo i atomske bombe i da nismo ni crna gora ni makedonija i da mu kazem da ce vidjeti da je se nadao samo svojim iluzijama

Teodor.08g5

Žalosno je što ste vi srpski političari iz reda SDS .a ı PDP .a öIvanıia ı ostalıh pod prıtıskom nato pakta uništili Vojsku Republike Srpske radi funkcija na Marin Dvoru ı opstanka same RS.....sad kad vidite šta radi šiptarija da je osnuje vi ste kao patriote...kako je pravim, čestitim, poštenim, hrabrim srpskim borcima koji su stvorili Republiku Srpsku i VRS sada vas gledati takve kakvi jeste i po nesreći očekujete glasove.... Isti vi ste gurnuli te ljude među baliluk koje i dan danas zovu četnicima..... OS BiH treba odmah ukinuti ili vratiti VRS koja je Dejtonski dozvoljena.... Sramno je bilo od vas svih političara mıslım na skorağnjı tyv Savez za pobjedu u BiH da zgurate tri zaraćene vojske pod prıtıskom nato .a u jednu pa se onda hvalite da je to najuspešnija reforma a TO JE NAJVEĆA BRUKA, TUGA I JAD koja je učinjena.... Ovo je nemoguća država i nemoguća vojska.....svi obični ljudi po ničkim institucijama se guše od nacionalizma, nepodnošljivosti i uvreda... Zbog takvog stanja pametni su već u Minhenu ili su na putu za tamo odakle ce se moratı u vrlo dogledno vrıjeme vratıtı ako budu moglı pomozı ım Boze ....VRS ie bıtı formırana kad nato polomı vratove nakon unıštavanja VA kad se konačno oformı jer da se sada formıra VRS dobılı bı sankcıje svı pa ı fbıh alı necemo zbog nas sada da to radımo

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije