BiH

Dodik: Srbija donirala pet sanitetskih vozila Srpskoj

Dodik: Srbija donirala pet sanitetskih vozila Srpskoj
Foto: Srna | Dodik: Srbija donirala pet sanitetskih vozila Srpskoj

SREBRENICA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Srebrenici da su vlasti Srbije donirale Srpskoj pet sanitetskih vozila, od kojih će jedno biti dostavljeno srebreničkom Domu zdravlja.

Dodik je, nakon sastanka sa načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem, rekao novinarima da je u toj opštini realizovan niz infrastrukturnih projekata i riješeni brojni problemi, te da se sa novom opštinskom vlašću sve promijenilo na dobrobit stanovništva.

On je naveo da je na današnjem sastanku, kojem je prisustvovala i premijer Srpske Željka Cvijanović, razgovarano o tome da se konačno počne sa rješavanjem pitanja banje u Srebrenici.

"U idućoj godini vlast Republike Srpske planira da sistematski uđe u sve banje u Srpskoj i biće tretirana i banja u Srebrenici, da bismo vidjeli kako poboljšati kvalitet i omogućiti priliv korisnika usluga", rekao je Dodik.

On je zahvalio načelniku Srebrenice i njegovom timu što su istrajali u programima koje su ranije dogovorili.

"Zahvaljujem i Srbiji koja je u liku Aleksandra Vučića ovdje bila veoma prisutna u nekoliko navrata i kapitalno pomogla konkretnim sredstvima, kao i privrednicima koji pokazuju interes da ovdje investiraju vlastita sredstva, i spremni smo da ih podržimo", naglasio je Dodik.

Dodik je zaključio da bi Srebrenica realizacijom planiranih ambicija mogla biti deficitarna sa radnom snagom.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je da je poruka rukovodstva Srpske jasna - žele bolji život Srebrenici i učiniće sve da ta opština zaboravi prošlost i prebrodi tragediju, te ojača ekonomiju, koja je bila na zavidnom nivou prije rata, a sada djeluje u određenom dijelu kapaciteta.

"Imali smo razgovor i sa privrednicima, kojima su riješeni da pomognu i predsjednik i premijer Republike Srpske. Ukoliko realizujemo započete projekte riješićemo problem nezaposlenosti u Srebrenici", istakao je Grujičić.

On je naglasio da je lokalna vlast u Srebrenici usmjerena prema svim stanovnicima i izrazio uvjerenje da će Republiku Srpsku još dugo voditi aktuelna vlast, da bi jačale i Srpska i Srebrenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije