BiH

Dodik: Sudbina BiH u dijalogu domaćih političara u konstelaciji Erdoan, Vučić, Milanović

Dodik: Sudbina BiH u dijalogu domaćih političara u konstelaciji Erdoan, Vučić, Milanović
Foto: Velibor Tripić | Dodik: Sudbina BiH u razgovoru Erdoana, Vučića i Milanovića
Srna

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozdravio je razgovor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana o situaciji u BiH i njihovo zalaganje za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, te dodao da je sudbina BiH u dijalogu političara u konstelaciji Erodan, Vučić, Milanović.

"Zahvalan sam im na tome i podržavam nastojanje da se dijalogom dođe do rješenja u BiH što su juče i inicirali predsjednici Vučić i Erdogan. Republika Srpska sve vrijeme jasno se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma i dijalog političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH. Ni u jednom momentu Republika Srpska nije ugrozila mir i stabilnost u BiH, niti nam je to bila namjera, već insistiramo na poštovanju Ustava i onoga što je potpisano u Dejtonu", rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše jučerašnji razgovor Vučića i Erdoana o stanju u BiH.

Dodik je naglasio da je dijalog jedino rješenje za prevazilaženje svih problema u BiH.

On je podsjetio da je prošle godine, prilikom susreta sa Erdoanom u Sarajevu, ukazao da je situaciju u BiH moguće riješiti kroz posredovanje predsjednika Turske Erdoana, predsjednika Srbije Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića.

"I sada sam mišljenja da bi oni mogli da doprinesu da dođe do dijaloga političih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH i rješavanja aktuelne situacije. Bilo čije drugo miješanje u dešavanja u BiH neće donijeti ništa dobro. Sudbina BiH je u dijalogu domaćih političara u konstelaciji Erdoan, Vučić i Milanović", poručio je Dodik.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije