BiH

Dodik: Tvrdnja da sa Šmitom treba razgovarati nema veze sa političkom i pravnom logikom

Dodik: Tvrdnja da sa Šmitom treba razgovarati nema veze sa političkom i pravnom logikom
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Dodik: Tvrdnja da sa Šmitom treba razovarati nema veze sa političkom i pravnom logikom
Srna

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je izjava poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Jelene Trivić da sa Kristijanom Šmitom treba razgovarati, više od diletantizma u politici.

Dodik je naglasio da to govori da ovaj narod treba da bude oprezan, kao i da je dokaz izdajničke politike.

"Ovo je najvidljiviji način izdaje. Dati pravo strancu da upravlja našim životima, kada smo svjedoci mnoštva loših poteza i odluka koje su stranci činili prema srpskom narodu, daleko je više od političke naivnosti", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, to nema veze sa političkom ni pravnom logikom.

"Razgovarati sa čovjekom koji nema formalno imenovanje Savjeta bezbjednosti i provedenu proceduru predviđenu Aneksom 10 Dejtosnkom sporazuma i dati mu na taj način legitimitet je dramatično kršenje Dejtonskog sporazuma", tvrdi Dodik.

Dodik je istakao da je to ozbiljno političko neiskustvo i pokušaj da se nekome dopadnete ili da se očuvaju poluge koje postoje u vezi sa tim faktorom koji dolazi sa neke druge strane.

"To je jedna potpuno nepotrebna stvar. Ozbiljni političari i državnici nikada ne bi dozvolili da im stranac, bez provedure predviđene međunarodnim pravom, dođe i upravlja", naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da ne može da prihvatim razgovor sa Šmitom, jer bi ga to legitimisalo.

"To bi značilo da on može, kao i Incko, da sutra nametne bilo koji zakon i onda kaže `Šta hoćete? Vi ste nas prihvatili`. Eto, mi ga ne prihvatamo", istakao je Dodik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije