BiH

Dodik: Važno nam je da je Srbija ovdje sa nama

Dodik: Važno nam je da je Srbija ovdje sa nama
Foto: Srna | Dodik: Važno nam je da je Srbija ovdje sa nama

DRVAR - Važno nam je da je Srbija ovdje, da pokazuje da je ovde i da zajedno rješavamo pitanja, poručio je srspki član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je danas u Drvaru, u Federaciji BiH, domaćin predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Dodik je žiteljima Drvara, koji su se okupili da dočekaju srpskog predsjednika, poručio da su došli da im kažu da su uz njih, da će biti uz njih i da će zajedno prolaziti kroz mnoge druge izazove.

"Tu smo da gradimo novi život, zajedno smo sa vama", poručio je Dodik.

On je istakao da Vučić bezgranično pomogao srpski narod, u četiri opštine u Federaciji, kao i 63 opštine u RS, te da se zahvaljujući njemu sprovode projekti i grade objekti koji će obilježiti prisustvo Srbije u tim opštinama.

"Čitav narod vam je zahvalan. Vjerujem da vi ni sami ne znate koliko poštovanja uživate u narodu i koliko se cijeni vaša podrška. Važno nam je da je Srbija ovdje, da pokazuje da je ovdje sa nama, da zajedno sa vama rješavamo pitanja", rekao je Dodik.

Dodik je prenio i anegdotu iz jednog kafea u Drvaru, prije nego što je predsednik Srbije stigao u taj grad, kada ga je jedan mještanin pitao da li je tačno da Vučić dolazi danas.

Na potvrdan odgovor, uzvratio je Dodiku riječima: "Samo da znaš da svi Drvarčani znaju da ''onaj Šepa'', kog smo spasli, a ništa nam nije pomogao. Više nam je Vučić pomogao za ovo kratko vrijeme, nego on za 40 godina".

Uz primjedbu da je to sada dio istorije, Dodik je poručuo da se mora ići sa novim pogledom u budućnsot.

"Republika Srpska stoji i pomaže koliko može, i Srbija je tu. Zajedno smo ovdje i uvjeren sam da ćemo obnoviti Drvar kao jedno savremeno i pravo mjesto za život", zaključio je Dodik.

Vučić boravi danas u Drvaru povodom obilježavanja "Dana sjećanja" - pomen na stradale Srbe u 20. veku, a obišao je vrtić "Majka hrabrost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije