BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Vjeronauka u srednjim školama od nove školske godine

Dodik: Vjeronauka u srednjim školama od nove školske godine
Foto: N.N. | Dodik: Vjeronauka u srednjim školama od nove školske godine
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će od nove školske godine u srednjim školama u Republici Srpskoj biti uvedena vjeronauka.

Dodik je poslije sastanka sa Njegovim preosveštenstvom episkopom banjalučkim Jefremom istakao da će se na ovom pitanju raditi u naredna dva mjeseca.

On je rekao da je korektan odnos između vlasti u Srpskoj i Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i da se zajedničkim snagama pokušavaju riješiti neka otvorena pitanja, koja, kako kaže, nisu pitanja samo ovog vremena, već i prošlosti.

Dodik je naglasio da je na sastanku bilo riječi o izgradnji novih vjerskih objekata, prije svega Ruskog pravoslavnog centra, čiji je glavni investitor Eparhija banjalučka.

"Ovo je prilika da se zahvalim vladici Jefremu za predanost na svim projektima koje smo imali, na mnogim izgrađenim našim pravoslavnim vjerskim objektima i na posvećenosti izgradnji ovog centra koji će biti u okviru naše crkve", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da je razgovarano i o budućoj saradnji Republike Srpske i SPC, te da je želja da se pojača društveni i ukupni javni značaja Crkve.

"Mislimo da SPC ovdje u Republici Srpskoj i Srbiji, zajedno sa državnim institucijama radi na jačanju našeg nacionalnog identiteta. Značaj Crkve i van ove naše dvije države veoma je veliki. Svjedok sam tome da se naša dijaspora isključivo okuplja oko Crkve i da Crkva vrši ne samo vjersku nego i obrazovnu i kulturnološku funkciju", ocijenio je Dodik.

Prema njegovim riječima, u tom pogledu Republika Srpska želi da ojača značaj i ulogu crkve.

Dodik je svim pravoslavnim vjernicima čestitao praznik Hristovog Vaskrsenja, sa željom da u životu vide bolje stvari.

"Želim da pogledamo naša dostignuća, da se zajedno okupimo u jačanju naše ljubavi prema Republici Srpskoj, srpskom narodu i SPC, kao i svemu onome što nam daje ovaj identitet", naglasio je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Vaskrs čestitao i Njegovom preosveštenstvu episkopu banjalučkom Jefremu, ističući da je Vaskrs praznik kada se porodica okuplja u dobrom raspoloženju, sa prijeteljima, gdje se njeguje ljubav i pokušava naći nova energija za sve buduće dane i mjesece.

Episkop banjalučki Jefrem istakao je da je posjeta predsjednika Republike Srpske uvijek značajan događaj za Eparhiju i radosna prilika, posebno u ovom pretpraznačnom raspoloženju, kada su jedni drugima uputili vaskršnje čestitke.

"Želimo da i u Crkvi i u državi, kao i cijelom našem narodu, bude sve dobro, napredno, blagosloveno, kako u ovom vremenu tako i u budućnosti. Konstatovali smo da je odnos Republike Srpske i naše Pravoslavne crkve uglavnom korektan, tekućih problema uvijek ima, ali smo svjesni da možemo da ih popravimo, poboljšamo i tako ćemo i raditi", poručio je vladika Jefrem.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije