BiH

Dodik: Za rekonstrukciju crkve u Čitluku 50.000

Dodik: Za rekonstrukciju crkve u Čitluku 50.000
Foto: Srna | Dodik: Za rekonstrukciju crkve u Čitluku 50.000

KOZARSKA DUBICA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će donirati 50.000 KM za rekonstrukciju Crkve Prepodobne majke Paraskeve izgrađene 1880. godine u selu Čitluk na području opštine Kozarska Dubica.

Dodik, koji je danas posjetio ovu crkvu, rekao je novinarima da je za njenu rekonstrukciju potrebno 60.000 KM i da će u naredne dvije sedmice sa računa predsjednika Republike Srpske uplatiti 50.000 KM.

"Znam da je problem i put, vidim u kakvom je stanju, i iskoristiću prvu priliku da naložim njegovu rekonstrukciju i asfaltiranje dijela makadama tokom ove i sljedeće godine", naveo je Dodik i istakao da u ovom kraju žive vrijedni ljudi koji se uglavnom bave poljoprivredom.

Dodik, koji je položio i vijenac na spomen-obilježje poginulim borcima u proteklom ratu i razgovarao sa mještanima i farmerima knežičkog kraja, naglasio je da je narod Knešpolja, Kozare i Potozarja uvijek bio na strani slobode i dao velike žrtve da bi se ta sloboda i održala.

"Drago mi je što sam danas ovdje, žao mi je što nisam ranije došao. Želim da zahvalim za vaš doprinos u odbrambeno-otadžbinskom ratu i stvaranju Republike Srpske. Ni ona država, ni mi sada nismo uzvratili na pravi način poboljšavajući uslove vašeg života. Vjerujem da će od danas biti drugačije i ja sam tu da ispravim greške i jedne i druge države", istakao je Dodik.

On je rekao da je Republika Srpska stala na svoje noge u teškim uslovima, a stabilizovana je i ekonomski.

"Činjenica da smo konačno došli kod vas govori da imamo snagu i mogućnosti da nešto uradimo. Predlažem da prvi posao bude asfaltiranje dva i po kilometra makadamskog puta", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je svih ovih godina odbila sve političke napade, ali se u političkom smislu nije lako nositi sa svima koji žele da ona nestane.

"Ovaj narod istinski hoće i razumije pitanje slobode koja je za njega najvažnija. Da smo imali državu za vrijeme Drugog svjetskog rata ne bi nam se desio Jasenovac, kako nam se desio, pa je devastirao sve ove krajeve", naveo je Dodik.

Dodik je naglasio da se ne smije odustati od Republike Srpske, koja je dio ispravljene istorijske nepravde prema Srbima.

"Jedino jaka Republika Srpska ima smisla", poručio je Dodik.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je Milorad Dodik prvi predsjednik koji je došao u Čitluk i posjetio crkvu staru više od 150 godina.

"Predsjednik je pokazao da mu je stalo do ovog naroda i ovog kraja, koji je dosta napaćen tokom Drugog svjetskog rata, i da je spreman da pomogne rekonstrukciju crkve, asfaltiranje puta i projekte vodosnabdijevanja koji su značajni za farmere", istakao je Reljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije