BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: U 2021. ojačati vjeru u budućnost, povjerenje, solidarnost

Dodik: U 2021. ojačati vjeru u budućnost, povjerenje, solidarnost
Foto: Arhiva | Dodik: Želim da 2021. ojača vjeru u budućnost, povjerenje, solidarnost
Srna

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pravoslavnu Novu 2021. godinu svima koji ovaj praznik obilježavaju po julijanskom kalendaru.

"Želim vam svima mnogo zdravlja, radosti i uspjeha i da Nova godina donese napredak i blagostanje", naveo je Dodik u čestitki.

On je poželio da u 2021. godina kod svih ljudi ojača vjera u budućnost, međusobno povjerenje, solidarnost i razumijevanje, te da se cijeli svijet izbori sa pandemijom virusa korona koja je odnijela brojne živote, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Želim vam da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju sa svojim najbližim i neka vam predstojeća Nova godina donese napredak, ličnu i porodičnu sreću", poručio je Dodik.

Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

Ove crkve, 14. januara po gregorijanskom, odnosno 1. januara po julijanskom kalendaru, obilježavaju Obrezanje Isusa Hrista i praznik Svetog Vasilija Velikog.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije