BiH

Dodik danas u zvaničnoj posjeti Bonu

Dodik danas u zvaničnoj posjeti Bonu
Foto: N.N. | Dodik danas u zvaničnoj posjeti Bonu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraviće danas u jednodnevnoj zvaničnoj posjeti Bonu na poziv uprave "Dojče telekoma".

Dodik će se u Bonu sastati sa članovima uprave ove kompanije, te posjetiti Centar za sajber odbranu "Dojče telekoma", saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Predsjednik Srpske posjetiće i Galeriju inovacija "Dojče telekoma", gdje će sa članovima Uprave razgovarati o "pametnoj infrastrukturi i gradovima" i "internetu stvari", odnosno o mogućoj saradnji na inicijalnom/pilot projektu o "pametnoj infrastrukturi i gradovima" i "internetu stvari" u nekoj od lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, saznaje Srna.

Protokolom je predviđen i radni ručak, tokom kojeg će biti riječi o šansama digitalizacije za Republiku Srpsku i investicijama u javnom i privatnom sektoru, kao i mogućnostima saradnje u oblasti usavršavanja/prakse najboljih studenata iz Republike Srpske i organizovanja izložbe umjetnina "Dojče telekoma" u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Nakon posjete Centru za sajber odbranu, Dodik će sa članovima Uprave "Dojče telekoma" razgovarati o mogućnostima razmjene iskustva i saradnje u domenu sajber bezbjednosti i zaštite ličnih podataka.

"Dojče telekom" dio je međunarodne mreže "T-mobile", ima više od 215.000 zaposlenih i jedno je od najvećih njemačkih preduzeća koje posluje u 50 država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije