BiH

Dodik demantovao Crnatka: Nikad se nisam sastao sa Pacolijem

Dodik demantovao Crnatka: Nikad se nisam sastao sa Pacolijem
Foto: Arhivska fotografija | Dodik demantovao Crnatka: Nikad se nisam sastao sa Pacolijem
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je današnje tvrdnje ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka da se u Banjaluci sastajao sa ministrom spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžetom Pacolijem, ističući da je to notorna laž i da on tog čovjeka nikada nije sreo.

 

"Nikada u životu tog čovjeka nisam sreo bilo gdje. Sve je to notorna laž, svojstvena Crnatku i njegovoj povrijeđenoj sujeti koja ne može da podnese da je uhvaćen u laži", rekao je Srni Dodik.

Komentarišući izjavu Crnatka da predstavnici Prištine na regionalnim sastancima učestvuju isključivo u skladu sa sporazumom između Beograda i Prištine, u okviru Briselskih razgovora, te samo uz punu saglasnost Beograda, Dodik je naglasio da je Ministarstvo inostranih poslova Srbije demantovalo da je konsultovano o tome.

"To govori da je Crnadak spreman da laže i da zloupotrebljava organe Srbije u tom pogledu", rekao je Dodik.

Na konstataciju Crnatka sa današnje konferencije za novinare da BiH u posljednje četiri godine nije priznala Kosovo jer su se tome protivili srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i on, a da Dodik u tome nije imao nikakvu ulogu, predsjednik Srpske je rekao da to pokazuje da oni uopšte ne uvažavaju stavove Republike Srpske i da misle da samo od njih počinje svijet.

"O pitanju priznanja Kosova, Republika Srpska se izjasnila u trenutku kada se Kosovo samoproglasilo nezavisnom državom i mi smo na parlamentu tada donijeli zaključke koji su obavezivali sve funkcionere", podsjetio je Dodik.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije