BiH

Dodik donirao 20.000 KM djeci oboljeloj od raka u FBiH

Dodik donirao 20.000 KM djeci oboljeloj od raka u FBiH
Foto: Arhivska fotografija | Dodik donirao 20.000 KM djeci oboljeloj od raka u FBiH

SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik učestvovao je u humanitarnoj akciji "Osmijeh svaki dan" i donirao 20.000 KM Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka" u Federaciji BiH /FBiH/ koje je u saradnji s Američkom trgovačkom komorom u BiH organizovalo donatorsko veče.

Potpredsjednik ovog udruženja Fikret Kubat izjavio je da su bili pozitvno iznenađeni što je predsjednik Srpske Milorad Dodik finansijski pomogao izgradnju roditeljske kuće sa 50.000 maraka i dodao da se ta podrška nastavila i sinoć na donatorskoj večeri kada je uručio 20.000 maraka.

Ovo nije prvi put da predsjednik Srpske pomaže oboljeloj djeci u FBiH i ovaj put su donirana značajna sredstva koja će pomoći mališanima u izliječenju od ove opake bolesti.

Prikupljena sredstva biće upotrijebljena za rad Roditeljske kuće koja je drugi dom malim herojima i njihovim roditeljima dok se bore protiv opakih bolesti.

Roditeljska kuća, kao i samo udruženje, egzistira zahvaljujući pojedincima koji žele da pomognu i dijela društvenih struktura, a podrška i pomoć radu dolaze u različitim vremenskim intervalima, prenosi RTRS.

Roditeljska kuća je namijenjena za smještaj mališana koja se liječe od malignih bolesti i njihovih roditelja koji dolaze van Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije