BiH

Pratite nas na Google news

Dodik i Čović: Ključni aktivno političko djelovanje i saradnja

Dodik i Čović: Ključni aktivno političko djelovanje i saradnja
Foto: Fena | Dodik i Čović razgovarali telefonom: Ključni aktivno političko djelovanje i saradnja
Srna

MOSTAR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović ocijenili su da predstojeći period zahtijeva aktivno političko djelovanje i saradnju koji su ključni za stavljanje epidemije pod kontrolu, te zaštitu zdravlja građana i ekonomije.

Pozdravljena je inicijativa o podsticanju domaće privrede, kao i inicijativa upućena predstavnicima EU o izuzimanju BiH i zemalja Zapadnog Balkana iz odluke zabrane izvoza medicinske opreme iz EU, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Sagovornici su zaključili da su solidarnost i saradnja uz političku stabilnost i korektnost neophodni u periodu kada svi niovu vlasti u BiH moraju spremno odgovoriti na izazove pred kojima se nalaze građani i BiH.

Iskazana je saglasnost da je neophodno pružanje potrebne pomoći i materijala zdravstvu i preduzećima te zaštiti radnika širom BiH.

Stavove o stanju u zdravstvenom sistemu i privredi s osvrtom na preduzete mjere u borbi protiv virusa korona, Dodik i Čović su razmijenili u telefonskom razgovoru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije